Макет пам’ятника Небесній Сотні у Львові демонтують в понеділок

3394 0
Пам’ятник Небесній Сотні, що встановили 21 листопада у Львові, – це лише картонний макет. Громадська організація, що його встановила на площі перед кінотеатром Довженка, каже, що він тут стоїть для громадського обговорення. Проте вже у понеділок макет обіцяють демонтувати. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила голова Сихівського району Львова Ірина Маруняк.
Фото: VisitLviv.net

Фото: VisitLviv.net

Вона пояснила, що на площі справді встановлено лише картонний макет пам'ятника – близько 8 метрів заввишки. Його автори – ГО «Український чин» – без погоджень та дозволів встановили цей макет сьогодні на площі.

«Рішенням виконавчого комітету міської ради було створено робочу групу, яка має працювати над встановленням пам’ятника Небесній Сотні у Львові. До групи увійшли представники громадських організацій, архітектори, члени об’єднання Євромайдану. Вже було два засідання, у понеділок буде чергове, на якому мають визначити умови проведення конкурсу на встановлення такого пам’ятника. Натомість ГО «Український чин» сьогодні без жодних погоджень встановила свій макет – нібито для обговорення з громадою. Ми виїжджали на місце подій з начальником райвідділу міліції, представник ГО пообіцяв, що в понеділок вони добровільно демонтують макет», – сказала Ірина Маруняк.

Якщо 24 листопада цей макет пам’ятника не заберуть, голова району обіцяє реагувати на це «в межах закону».

Нагадаємо, сьогодні на Facebook-сторінці VisitLviv.net опублікували фото цього макета. Це викликало хвилю обурення серед читачів.

Скрін обговорення зі сторінки VisitLviv.net у Facebook

Додамо, раніше начальник управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш заявляла, що у Львові треба запровадити мораторій на пам’ятники Небесній Сотні терміном на рік.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!