У Львові виявили британський штам коронавірусу

3720 0
В Україні вперше британський штам коронавірусу виявили в Івано-Франківську.

Так званий британський штам коронавірусу вже зафіксували в семи областях України, зокрема й на Львівщині. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» у п’ятницю, 19 березня.

Читайте також: У квітні Україна отримає вакцину проти Сovid-19 від Рfizer

«Сьогодні прийшли дані від нашого Інституту епідеміології. Він виявлений в Києві, Дніпрі, Львові та Харкові, тобто ми говоримо, що британський штам є по всій країні», – сказав Максим Степанов.

Він додав, що британський штам у кілька разів заразніший, ніж той, який фіксували в Україні раніше, дому Україну чекає «напружена ситуація» з коронавірусом.

Читайте також: У Львові утворюються довгі черги на ПЛР-тест. У чому причина

Нагадаємо, у грудні з’явилась інформація про новий новий різновид корона вірусу, який виявили у Британії. Він значно заразніший та агресивніший. Водночас фармкомпанії та фахівці з питань охорони здоров'я стверджують, що вакцини від Covid-19, які вже використовують для вакцинації населення, є дієвими й проти «британського» штаму.

В Україні вперше британський штам коронавірусу виявили в Івано-Франківську, про них повідомив Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського. Пізніше британський штам виявили на Вінниччині та Закарпатті. Відповідні аналізи провела німецька клініка Charité, куди Центр громадського здоров’я МОЗ України надіслав на аналізи 200 зразків.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!