Маленька Вероніка провела 50 днів під землею, ховаючись з сім'єю від обстрілів

2464 0
У перший день війни росіяни розбомбили їхню багатоповерхівку. Квартира повністю була знищена.
фото миколи кулеби

фото миколи кулеби

Сім’я маленької дівчинки Вероніки провела 50 днів під землею. Вона – одна з сотні тисяч українських дітей, які вже майже 2 місяці живуть у бомбосховищах по всій Україні. Про це повідомив ексуповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба у себе на Фейсбуку.

Веронічка разом із мамою та бабусею жили у Харківському метро. У перший день війни росіяни розбомбили їхню багатоповерхівку. Квартира повністю була знищена, а з нею всі улюблені іграшки та ляльки дівчинки. Спершу сім'я ховалася у підвалі, а після трагедії – спустилася в найближчу станцію метро.

Читайте також: Мама загинула від двох снарядів. П’ятеро дітей-переселенців зі сходу потребують допомоги

«Вони не бачили сонячного проміння. Буквально. Для цих дітей весна ще не почалася... Дівчинка отримала психологічну травму – вона до істерики боялася навіть підійти до сходів, що ведуть на поверхню з метро», – пояснює Микола Кулеба.

Сім'ю евакуювали до Києва, а нині вона вже в безпеці на Заході України. Колишній уповноважений з прав дитини додає, що для тих, хто наважився евакуюватися, працює всеукраїнська цілодобова безкоштовна гаряча лінія за номером: 0 800 333 129.

Нагадаємо, що в Україні запустили соціальний проєкт допомоги дітям, які постраждали від війни, – UAKidsToday. Проєкт створили волонтери Артем та Анастасія Биковці після того, як 24 лютого Росія напала на Україну та світ і реальність дітей змінились. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!