Маленьких львів’ян запрошують до «міста професій»

4190 0
Завтра парк імені Івана Франка перетвориться на «місто професій», а вхід туди з 13:00 до 16:00 години буде лише за паспортами, щоправда – дитячими, які там же й видаватимуть усім маленьким відвідувачам.
фото: promum.com.ua, malysh-info, indgrafika

фото: promum.com.ua, malysh-info, indgrafika

Метою соціального проекту «Місто Професій» є надати можливість кожній дитині спробувати себе в усіх представлених професіях та зрозуміти їхню суспільну важливість, інформує прес-служба міськради.

«Як усе відбуватиметься? У парковій зоні розгортається імпровізоване містечко. При вході кожна дитина отримує паспорт і карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу». Серед запропонованих професій – рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАІ, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор. Загалом їх – 45. Презентацію забезпечують обласні управління МНС та МВС кожного із міст. Сумлінні «працівники» отримували заробітню плату, витратити яку мали можливість в крамниці солодощів та подарунків. Діти, які приходять у вишиванках, одразу на вході отримують 50 «євро». А 400 «євро» – це вже морозиво», – розповідає натхненник заходу і головний куратор Тетяна Люлька, керівник журналу «Community». Підкреслює – перш за все такий захід буде корисний дітям з малозабезпечених сімей та дітям, позбавленим батьківського піклування, тому що вони не мають можливості відвідати схожі, однак платні заходи.

Станом на зараз, захід відвідало  30 тис. дітей у різних містах країни – Білій Церкві, Вінниці, Вишгороді, Хмельницькому, Чернівцях.

«Запрошуємо всіх охочих долучитись, адже це прекрасна нагода для малечі соціалізуватись і вперше відкрити своє покликання», – запрошують маленьких львів’ян організатори дійства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!