Політична реклама

Малята, яких годують грудним молоком, не страждають від зайвої ваги

1461 0
Вчені вважають, що діти, які годуються молоком матері, рідше страждають від зайвої ваги, коли підростають, саме тому, що вони повільніше набирають вагу в перший рік життя.

Виявляється, у материнському молоці нижчий рівень вмісту білка, ніж у штучному харчуванні. Відтак малята, яких годують грудьми, набирають вагу повільніше, - повідомляють "Відомості".

Дослідження проходило в 5 європейських країнах і координувалося професором Бертольдом Колетжко з Мюнхена. Більше тисячі немовлят отримували дитяче харчування з високим і низьким вмістом білків в перший рік життя. Потім за їх розвитком спостерігали протягом двох наступних років. Також дослідники спостерігали за групою малюків, що годуються грудьми.

Через два роки ті діти, яких годували штучним харчуванням з низьким вмістом білка, були одного зросту з дітьми, які харчувалися сумішами з високим вмістом білка, але їх вага була нижчою. Оскільки ріст у дітей був однаковий, вчені зробили висновок, що різниця у вазі присутня за рахунок жирових відкладень. Таким чином дійшли висновку: якщо дитина змалку споживає менше білка — це знижує шанси ожиріння в майбутньому. Відтак зниження вмісту білка в дитячому харчуванні може нормалізувати зріст у ранньому віці, а також призвести до зниження ризику повноти і ожиріння.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!