Малий бізнес зможе 12 місяців не платити відсотки за банківськими кредитами

1950 0
Держава буде компенсовувати відсоткові ставки за кредитами цього бізнесу до березня 2021 року.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Кабінет міністрів України запровадив програму пільгового рефінансування кредитів малого та мікробізнесу. Відповідне рішення уряд ухвалив 15 квітня, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Як повідомляє Громадське, у межах програми держава буде компенсовувати відсоткові ставки за банківськими кредитами цього бізнесу до березня 2021 року.

Читайте також: Що зміниться для бізнесу в час карантину. Деталі

«Суть програми у тому, що підприємства мікро- та малого бізнесу зможуть по своїх існуючих кредитах звернутися в банк і держава компенсує відсоткову ставку, тобто підприємство платитиме 0%», — повідомив міністр.

Ця програма буде стосуватися лише малого бізнесу і за умови, що такі бізнеси збережуть щонайменше 80% робочих місць.

Також 15 квітня уряд розширив дію програми 5-7-9, дозволивши видавати кредити до 3 мільйонів гривень малому бізнесу, що постраждав від карантину.

Нагадаємо, що Національний банк та Кабінет міністрів України розробили дві програми екстреної кредитної підтримки малого та середнього бізнесів, які постраждали від карантину. Зокрема, уряд переформатує програму пільгових кредитів під 5-7-9% річних: раніше їх видавали тим, хто хотів відкрити власну справу. Наразі ж такі пільгові кредити надаватимуть підприємцям для рефінансування тих кредитів, які вони взяли до карантину.

Ще одну програму підтримки наразі розробляють, і вона перебуває на фінальній стадії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!