Мама дівчинки, на яку впав стелаж у крамниці, просить ЛМР створити слідчу комісію

8383 0
Наталія Белічук також звернулась до поліції. Вона каже, що представники крамниці говорять неправду.
Фото: images.cisco-eagle.com

Фото: images.cisco-eagle.com

Мати п’ятирічної Вікторії Белічук, на яку 3-го квітня впав стелаж у крамниці «Планета секонд-хенд» на вулиці Володимира Великого, 34, звернулась до Львівської міської ради з проханням створити комісію для розслідування нещасного випадку невиробничого характеру. Текст звернення, датованого 10 квітня, є в редакції Tvoemisto.tv.

Наталія Белічук, яка є фаховим юристом, посилається на «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру», затверджений Кабміном 2001 року. Вона також звернулась до Франківського райвідділу поліції з заявою про притягнення до кримінальної відповідальності винних у тому, що на двох її дочок упав стелаж із дитячими іграшками. Молодша, дворічна Емілія, відбулась переляком, а Вікторія вдарилась головою об підлогу та має глибокі рани на обличчі. Дівчинка провела два дні в лікарні, їй наклали шви.

Читайте також: Під дитячим майданчиком у Львові хочуть збудувати паркінг: мешканці проти 

Наталія Белічук уважає, що не прикріплений стелаж «становив реальну небезпеку не тільки для здоров’я, але і для життя» її дітей та інших покупців, які в цей час були в крамниці, а представники «Планети секонд-хенд» «не вжили жодних заходів для гарантування безпеки». Вона відкидає аргумент співробітників крамниці, що, мовляв, «не допильнувала» дитину, посилаючись на те, що крамниця має бути безпечною для відвідувачів будь-якого віку.

У зверненні йдеться про те, що представниця магазину в коментарях пресі неправдиво схарактеризувала ситуацію, а адміністрація відмовилась надавати інформацію про власників та топ-менеджмент мережі, що начебто базується в Києві.

До складу комісії мають увійти представники Управління у справах захисту прав споживачів по Львівській області, територіального органу Держгірпромнагляду по Львівській області, територіального органу Державної служби зайнятості України (для визначення відповідальних осіб закладу торгівлі відповідно до посадових обов’язків).

Наразі нам не вдалось отримати коментар від адміністрації крамниці. Tvoemisto.tv готове опублікувати позицію представників мережі. Як дізнались наші журналісти, на місці стелажу у крамниці зараз встановили ящик. 

 

 Підготувала Л. К. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!