Мама і донька з Краматорська, які втратили ноги через артобстріл, знову вчаться ходити

2441 0
Постраждалі від обстрілу Краматорського вокзалу Наталя та Яна Степаненки отримали навчальні протези у США.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Мама і донька – Наталя та Яна Степаненки, які втратили ноги в результаті обстрілу вокзалу у Краматорську, отримали нові протези у США. Зараз вони вчаться наново ходити. Про це йдеться у повідомленні Першого ТМО Львова.

Читайте також: У Львові лікують маму з дочкою, яким після обстрілів у Краматорську ампутували ноги

Після кількамісячної підготовки до протезування у львівській дитячій Лікарні Св. Миколая, мама з донькою та сином поїхали у Сан-Дієго, що у США та подальше лікування. За кілька днів після прибуття вони відразу почали заняття – активно проходять реабілітацію й тренуються ходити у протезах.

У США сім’ї вдалося потрапити завдяки програмі The Right to Walk Foundation та Peter Harsch, Peter Harsch Prosthetics.

Яна почала знову плавати, американські друзі навчають Ярика рибалити, а Наталя готує український борщ і хвилюється, що ніяк не може знайти до нього кропу.

Читайте також: «Бог залишив мене живою, тому мушу жити». Історія медсестри, яка підірвалася на снаряді

Незабаром Степаненки повернуться додому, а наступне протезування Яни, у якої росте ніжка, проведуть вже у Львові.

Нагадаємо, що у квітні Наталя Степаненко та її двійнята Ярославом та Яною потрапили під обстріл на Краматорському залізничному вокзалі, коли чекали на евакуаційний потяг. Російські ракети відібрали у матері одну ногу, а у доньки – обидві. До того, як потрапити до США мати з 11-річною дівчинкою пересувалися на візках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!