На правах реклами

Мама може все: серед українок обрали найкращих мам року

2579 0
Лінія магазинів EVA вручила п’яту національну премію «Мама року».

Напередодні Дня матері 11 травня в Києві провели масштабну конференцію «Мама може все: у пошуках натхнення», якою завершилася ювілейна п’ята національна премія «Мама року» від Лінії магазинів ЕVA. Серед переможниць — 14 жінок із семи міст України, які отримали три дні релаксу у SPA-комплексі, екскурсії, перевтілення стилістів і візажистів, фотосесію, майстер-класи відомих експертів та численні подарунки від партнерів проекту.

«Мама року» — це соціально відповідальний проект лінії магазинів ЕVA. Оскільки 95% наших клієнтів — жінки, нам захотілося їх об’єднати, провести для них конференцію з цікавими спікерами та нагородити найкращих», — каже Tvoemisto.tv керівник PR-відділу Лінії магазинів ЕVA Олександра Гнатик.

За результатами оцінки експертів та інтернет-голосування кожна з переможниць отримала перемогу в номінаціях «Натхнення», «Велике серце», «Сімейний затишок», «Спорт», «Успіх», «Супербабуся», «Блогер», та «Мій дім – моя ЕVA».

У номінації «Велике серце» нагороджують багатодітних мам. Проте цьогоріч перемогла мешканка містечка Березне з Рівненщини Ольга Одейчук, яка має лише одну дитину. А все завдяки її доброму серцю та любові, яку вона щодня дарує не лише своєму незрячому сину, а ще майже сотні дітей з інвалідністю.

«Участь у премії «Мама року» для мене була досить неочікувана — історію подав мій син, який не бачить і не чує на одне вухо. Допомагала в перекладі зі шрифту Брайля і написанні листа подруга. Вона добре знає мою історію, про те, що сама виховую сина, що в мене помер чоловік, та те, як щодня працюю в нашій міській Громадській організації «Асоціація батьків дітей з інвалідністю та особливими потребами», де разом з іншими спеціалістами піклуюся про 87 вихованців», — розповідає Tvoemisto.tv Ольга Одейчук.

Каже, що тим, якою вона є зараз, — сильною, вольовою, цілеспрямованою, — завдячує лише синові. Будучи екологинею, ентомологинею та вчителькою біології і хімії, жінка була змушена відмовитися від кар’єрного росту та здобути ще одну спеціальну освіту — тифлопедагог, який виховує та навчає дітей з вадами зору. Тепер разом із сином вона їздить на різні тренінги, семінари і показує на власному прикладі, як правильно жити з таким діагнозом і що хвора дитина — це ще не кінець світу. А національна премія «Мама року» від Лінії магазинів EVA, за її словами, додала жінці більше впевненості у власних силах.

«Не вважаю себе найкращою чи найгарнішою мамою. На мою думку, такою є кожна з нас. Але ця премія дала можливість відчути себе жінкою. Я завжди турбувалася про когось, а тут раптом стали турбуватися про мене. І це неймовірно», — додає Ольга Одейчук.

Читайте також: Львів'янки стали віце-чемпіонками з баскетболу. Фото,відео 

Переможницею в номінації «Успіх» стала телеведуча, акторка, модель ХL, блогерка, поліцейська Вікторія Щелко. Вона розповіла Tvoemisto.tv, що самостійно виховує п’ятирічну доньку, через яку розлучилася з чоловіком — він не хотів дітей. Саме дочка стала для Вікторії стимулом для успішної кар’єри.

«Я навчилася досягати успіху в кожній своїй кар’єрі. Чим більше я працюю, тим більше встигаю. Загалом раджу усім жінкам більше вірити у свої сили. Ви — найкращі. Любіть сім’ю, але не забувайте про себе», — розповідає жінка.

Історію про іншу переможницю в категорії «Успіх» Оксану Вікторову написав її старший син. Жінка мешкає з родиною у Харкові та працює у фіскальній службі. Крім титулу «Мама року», вона претендує ще й на звання «Місіс Харків 2019», де наразі дійшла до півфіналу. У лютому Оксана захистила магістерську роботу в Академії при Президенту. За її словами, усі свої досягнення вона присвячує синам і хоче, щоб вони нею пишалися.

Читайте також: Львів'янка Оксана Муха стала Заслуженою артисткою України 

У підсумковій конференції  «Мама може: у пошуках натхнення» взяли участь різні зіркові спікери, які поділилися з присутніми порадами та лайфхаками, звідки черпати натхнення та ресурс для материнства, як не вигорати, а насолоджуватися життям, та зберігати гармонію в родині.

Зокрема, дизайнер Андре Тан наголошує, що кожна жінка має слідкувати за собою і не перетворюватися на «тітоньку».

«У будь якій сім’ї чоловік і жінка мають працювати в парі. Це як у футболі, де кожен повинен виконувати свою функцію. Чоловік повинен завжди балувати свою дружину — хоча б раз на місяць дарувати квіти, запрошувати в кіно. Він має пишатися нею завжди. А жінкам не треба все звалювати на себе. Побільше релаксуйте, ставайте кращими, хоч інколи робіть зачіску, закрийте чоловіка вдома з дітьми і йдіть з подругами на чай — нікуди вони не подінуться», — каже він.

Загалом за 5 років існування проекту «Мама року» на конкурс надійшли понад 2 000 історій, а нагороду отримала 61 учасниця. Лінія магазинів ЕVA закликає усіх українців надалі ділитися щасливими історіями материнства, дякувати своїм матерям за їхню невтомну роботу, а самих жінок — більше себе любити та цінувати. Додамо, що у Львові працює 19 магазинів мережі, перелік яких можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!