У Львові встановлять нові інформаційні таблиці

1636 0
У рамках проекту «Ревіталізація Підзамче», у найдавнішій дільниці нашого міста буде встановлено 12 таблиць з інформацією про найцікавіші об’єкти. Серед будівель, які отримали ознакування, – одна з найдавніших сакральних споруд Львова – церква Святої Параскеви П’ятниці, монастир Св. Онуфрія, де поховано першодрукаря Івана Федорова, яскравий зразок функціоналістичної архітектури міжвоєнних років ХХ століття Палац культури ім. Гната Хоткевича, приклади промислових об’єктів – будівлі фабрики горілок та лікерів Бачевського, колишній млин фірми «Д. Аксельбрад і син».

Інформаційно-туристичні таблиці на Підзамче встановлює Інститут міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Вже на другому році проекту можна сміливо сказати, що львів’яни почали активно відкривати для себе цю дільницю міста. Коли ми тільки починали процес встановлення табличок, мешканці, керівники організацій та настоятелі храмів розповідали нам цікаві факти про кожен об’єкт, про усе Підзамче, переконували, що варто встановити таблички, як мінімум, на кількох сусідніх будівлях поряд із кожним об’єктом», – розповіла Ярина Мельник, координатор проекту «Ревіталізація Підзамче».

 «Люди повинні знати історію. Дуже добре, що такі таблички є, що місто цим займається. Я впевнений, що учасники колективів, які займаються в нашому Палаці культури, не знали його історію. Тож ці таблички, у першу чергу потрібні для них – для наших відвідувачів, для усіх мешканців міста», – додав Ігор Мартиненко, директор Палацу культури ім. Гната Хоткевича.

За основу текстів для інформаційних таблиць взято інформацію із путівника «Підзамче: історія іншого Львова», виданого в рамках проекту у 2013 році. Інформаційним наповненням путівника займався дослідник Андрій Бондаренко у співпраці з Центром міської історії Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, проект «Ревіталізація Підзамче» реалізують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків), в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!