Політична реклама

Манхеттенський фестиваль короткометражного кіно: коли в кіно хочеться вірити

1121 0
Вчора у Львові розпочався Манхеттенський фестиваль короткометражного кіно. Це конкурсна програма з 10 фільмів. Переможця визначають глядачі всього світу.

З 10 кінокартин практично всі можна назвати якісним коротким метром. Воно й  не дивно, якщо з 500 фільмів для конкурсу обрали лише 10.Отож, перша норвезька короткометражка  Іграшки диявола - про всім відому істину «мета виправдовує засоби». Ще один перефраз висловлювання про те, що не все в цьому світі не просто так, - дає нам автор іронічної голандської короткометражки Цікавий перетин збігів. З екрану до глядачів іронічно посміхаєтся доля, для котрої ми,люди, лише крихітні знаряддя в її могутніх руках.

Як і очікувалось жостким реалізмом, чудовою операторською роботою та талановитою грою акторів виявилась короткометражка з Росії Куди тече вода. Таким фільмам хочеться вірити.

А ось британці у фільмі Два плюс два на простому прикладі несправедливості в класі, показали зародження тотального терору та вмирання особистості. Теж про особистість в жорстокому світі нам розповідає ірландський короткий метр Куд-кудах, але по-справжньому лоскоче нерви та бере за живе ще один східноєвропейський ромунський фільм Супермен, Людина-павук або Бетмен.

Повеселили на показі французька та американська роботи, якимось заплутаним відчуваєш себе після перегляду перуанского фільму. Замкнула десятку романтична іспанська картина Закадровий переклад, яка і визначила весь настрій підбірки – іронічний сміх крізь драматичну призму життя.

Всі охочі переглянути напрочуд якісну підбірку цьогорічного Манхеттенського фестивалю, зможуть відвідати покази сьогодні о 19:00 та завтра 29 вересня о 18:00 та 20:15 в кінозалі Палацу мистецтв.

Переможця конкурсу буде визначено 7 жовтня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!