Марафон вистав. У Львові Перший театр свою соту річницю відзначить цілодобовим показом кращих творів

1390 0
Марафон «Перший NON-STOP» розпочнеться 19 березня.
Фото: Перший театр

Фото: Перший театр

21 березня виповнюється 100 років з дня відкриття Першого театру, що на вул. Гнатюка, 11. З нагоди уродин, театр планує зробити цілодобовий театральний марафон, йдеться на їхній сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Весна на сцені. Що цікавого пропонують львівські театри у березні

Марафон «Перший NON-STOP» розпочнеться 19 березня о 18:00 виставою «Король олень», а завершиться 20 березня виставою «Два джентльмени з Верони» (о 18:00). За максимально короткий час (24 години) глядачі матимуть змогу побачити кращі вистави Першого театру. При цьому, перша половина дня буде відведена для дитячих та підліткових вистав, а вечірній період та ніч – для дорослих.

Зокрема, глядачі матимуть змогу переглянути такі вистави:

19 березня

  • 18:00 – «Король олень»
  • 23:00 – «Ромео і Джульєтта»

20 березня   

  • 01:30 –  «Осінь на Плутоні» (у художньо-декораційному цеху)
  • 04:00 – «Оскар»
  • 08:00 – «Джалапіта»
  • 12:00 – «О 8 вечора на Ковчезі»
  • 14:30 – Вистави дітей. Привітання колективу зі 100-річчям.
  • 15:30 – «Крила ангела» (горище театру)
  • 18:00 – «Два джентльмени з Верони»

Крім того, 19 березня відбудеться відкриття виставки «Погляд на актора» (портрети акторів Першого театру, створені учнями дитячих мистецьких студій Львова), а 21 березня чекає святковий концерт-привітання.

Крім головної сцени покази вистав відбуватимуться у різних локаціях театру. У перервах між виставами театрали запланували читки п’єс молодих драматургів, літературник, виступ музикантів.

До речі, придбати квитки можна на кожну виставу окремо, або абонемент на весь марафон.

Довідково

Перший академічний український театр для дітей та юнацтва заснований у березні 1920 р. у Харкові як «Театр казки». Офіційне відкриття театру відбулося 21 березня 1921 р. Так було започатковано новий вид театрального мистецтва, який не мав аналогів у світовій практиці – театр для наймолодших глядачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!