Марію Музичук визнали кращою шахісткою світу 2015-го року

2727 0
Жіноча комісія Міжнародної федерації шахів оголосила переможницю нагороди «Каїса» для кращої шахістки світу. Нею стала українська шахістка екс-чемпіонка світу 23-річна Марія Музичук. Про це повідомляють на офіційному сайті ФІДЕ.
фото: unian.ua

фото: unian.ua

23-річна львів'янка у 2015 році стала переможницею чемпіонату світу в Сочі і отримала титул гросмейстера. Також Музичук посіла друге місце на першому етапі жіночого Гран-прі ФІДЕ, який проходив в Монако.

Крім того, українка завоювала золоту медаль за кращий результат на першій дошці під час європейського командного чемпіонату 2015 року в Рейк'явіку.

Нагадаємо, у дев’ятій партії матчу Чемпіонату світу з шахів серед жінок українка Марія Музичук поступилась китайській спортсменці Хоу Іфань. Відтак рахунок став 3:6 на користь останньої, яка і стала чемпіонкою світу. 

Читайте також: Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!