Марк Цукерберг дав відповідь на запитання українців

3168 0
Розробник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг відповів на запитання українців та пообіцяв розглянути прохання введення української адміністрації Facebook.
фото: facebook, nv.ua

фото: facebook, nv.ua

Учора, 14 травня, модератор сесії запитань до Марка Цукерберга, повідомив, що найпопулярнішим запитанням, яке набрало 45 тисяч лайків, було саме про Україну, а поставив його користувач з Ізраїля на ім’я Григорій. Користувач поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і дописів з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент курує російський менеджмент.

Зі слів очільника компанії Facebook, він особисто переглянув, про що йдеться, перед тим, як надати відповідь. Марк Цукерберг прокоментував, що дійсно було кілька дописів, які вони вирішили видалити за порушення правил, що забороняють використання «мови ненависті» проти іншої національності. Він також запевнив, що у Росії не існує адміністрації Facebook, яка б модерувала український сегмент мережі.

«Звучали також запитання, чи дописи, зроблені українцями, модеруються росіянами в час, коли між Україною та Росією триває конфлікт. Це не відповідає дійсності – у нас немає такого російського офісу. Тому кожен, хто думає, що модерація відбувається з російського офісу антиукраїнськими модераторами, помиляється», – запевнив Цукерберг.

Читайте також: Марка Цукенберга просять відкрити український офіс Facebook

Він пояснив, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії у Дубліні, які володіють мовою, якою зроблено допис. Проте додав, що в системі існувала помилка, через яку авторам окремих дописів помилково повідомили не ту причину – наявність оголеності в зображеннях замість лексики ненависті. За цю помилку Фейсбук вибачився, повідомив Марк.

Після цього Цукерберг відповів і на запитання президента України Порошенка щодо можливості відкриття представництва Facebook в Україні. Він сказав, що з часом таку можливість можуть розглянути, але пояснив, що доцільність лежить у площині розвитку компанії, зокрема розробки програмного забезпечення. Запитання Порошенка демонстрували на екрані та Цукерберг був помітно радий увазі президента України. Повне відео сесії запитань до Марка Цукерберга можна переглянути ТУТ.

Нагадаємо, кілька днів тому користувачі групи «Український Фейсбук» просили підтримати питання до Марка Цукерберга, щодо створення української адміністрації Facebook. Питання до Цукерберга написав Григорій Купершмідт. Окрім користувачів мережі, до Цукерберга, на своїй сторінці у Facebook, звернувся і президент України Петро Порошенко.

Джерело: Українська правда, Forbes

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!