Марка Цукенберга просять відкрити український офіс Facebook

3088 0
Понад 37 тисяч користувачів Facebook підтримали пропозицію про відкриття представництва компанії в Україні.
фото: facebook, nv.ua

фото: facebook, nv.ua

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг запропонував поставити йому питання для покращення роботи сервісу. 14 травня він планує провести сесію питань і відповідей. Голосувати за окремі пропозиції можна «лайками».

Активіст Григорій Купершмідт від імені українців запропонував Цукербергу створити окрему адміністрацію для моніторингу українського сегменту соцмережі. Він наголосив, що багато провідних проукраїнських блогерів страждають через несправедливе блокування у Facebook. Також, за його словами, блокуються поточні повідомлення, які стосуються російсько-українського конфлікту.

«Наприклад, деякі користувачі були заблоковані через обмін цією фотографією, стверджуючи, що це - нагота!» - наголосив Купершмідт й додав фотографію маленької дівчинки, яка отримала медаль за свого батька, бійця АТО.

Активіст запропонував Цукербергу створити окрему адміністрацію для українського сегменту, блокувати зловживання скаргами з Росії чи просто ретельніше стежити за провідними українськими блогерами.

Читайте також: Українці хочуть мати власний офіc Facebook

Президент України Петро Порошенко також приєднався до кампанії й зробив адресований Цукенбергу допис на своїй сторінці у Facebook:

Проголосувати за відкриття представництва Facebook в Україні можна ТУТ.

Нагадаємо, з боку користувачів українського сегменту Facebook неодноразово виникали скарги про блокування сторінок проукраїнських активістів та окремих повідомлень користувачів соцмережі. Українські користувачі відзначали, що подібне відбувається в зв'язку з тим, що український сегмент соцмережі курирує російський адміністратор, однак у самій компанії цю інформацію спростовували і заявляли, що модерація повідомлень і сторінок користувачів проводиться в представництві в Дубліні (Ірландія).

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!