Львову бракує інвестицій в околиці

2494 0
Громадський та культурний діяч Маркіян Іващишин запевняє: «Погано, коли місто спрямоване тільки на туристів, бо їм потрібна атракція. Тому небезпека для Львова полягає у тому, що за рахунок інтересів громадян міста буде більше догоджання туристичному кластеру. А тут, все ж, завжди потрібно зберігати баланс».

«Центр Львова розвивається, а райони, де живе основна кількість людей, закинулися. Туди нічого не інвестувалося, і тут я не маю на увазі лише фінанси, а йдеться навіть про якісь ідеї для життя міста. За кордоном, наприклад, найкращі сучасні скульптури почали з’являтися саме на околицях, а не у центрі.

Читайте також: Люди Твого Міста: Маркіян Іващишин про Львів і Полтву

Люди мають жити у місті також і для себе. Зрештою, тоді й туристам буде цікавіше приїжджати. Адже не дуже цікаво приїжджати у місто, яке повністю спрямоване на туристів. Якщо немає життя міста – то на що тут дивитися? У такому випадку – один раз приїхав і пішов», – пояснює Маркіян Іващишин.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!