Маркіян Іващишин: Якби у Львові була річка, то він був би ідеальнішим

5461 3
«Я позитивно ставлюся до ідеї очистити й відкрити Полтву. Коли у місті є річка, є вода – це дає цілий комплекс позитивних наслідків, у тому числі метафізичних», – вважає Маркіян Іващишин, культурний та громадський діяч.

Про це він розповів в інтерв'ю для мультимедійного проекту "Люди Твого міста".

«Щоб місто було повноцінним, люди мусять мати у ньому повний екологічний цикл. Але не обов’язково відкривати саме Полтву. Це питання можна вирішити простіше. У Львові були інші річки, маленькі, наприклад на Сигнівці. Можна починати з маленьких проектів: відкрити джерела, адже вони далі є, їх просто загнали у каналізацію, а можна їх просто звідти витягнути, облагородити. Це не буде шалена річка, але буде собі потічок. Адже всі люблять дивитися на воду, бути біля неї. Це сприяє внутрішній гармонії міста та його мешканців», – розповів Маркіян Іващишин.

Читайте також: Люди Твого Міста: Маркіян Іващишин про Львів і Полтву


Читайте також:
1 Лютого, 2015 13:40
Михайло Повністю підтримую Маркіяна Іващишина! Так, "Полтва" - це дійсно великий, і дуже хороший проект, який Львів може організувати. Однак, на нього потрібні великі кошти. І тому можна почати із маленьких річок, джерел, озер. І робити це для львів'ян, і тільки для львів'ян! Не для туристів. Їм цього не дуже й то потрібно. Вони приїдуть до Львова, і за якийсь час поїдуть із хорошим настроєм від міста. А те що буде зроблено для нас, це і залишиться для нас назавжди, тому що це нам жити у цьому місті, а не туристам. І тому я повністю підтримую такі проекти, оскільки сам бачив яке ставлення місцевих людей до "води" (річка, озеро, ...) у Відні із Дунаєм, у Запоріжжі із Дніпром, чи навіть це прекрасне озеро у Тернопілі.
22 Січня, 2015 08:52
Olek Пропоную почати з ремонту тротуарів у центральній частині міста. Соромно перед приїжджими
21 Січня, 2015 21:02
ilbadir Місто, яке не в стані профінансувати повну модернізацію очисних споруд, усунунути запах з каналізаційних люків, облаштувати цивілізовані відпочинкові зони на під-львівських озерах (гляньте тільки на стихійні сміттєзвалища, прилеглі до Винниківського озера) - апріорі не має права витати в небесах і мріяти про відкриття і очищення Полтви. Приняймні це непідйомне завдання для сучасного Львова. Інакше все піде по сценарію Нью-Васюків Ільфа і Петрова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!