Маркіян Мальський попросив призупинити будівництво цинкового заводу біля Винників

6380 3
Мешканці побоюються, що завод буде шкідливим для довкілля.
Фото: Катерина Мілевич

Фото: Катерина Мілевич

Голова ЛОДА Маркіян Мальський під час першої апаратної наради попросив призупинити будівництво цинкового заводу біля Винників, проти якого протестували мешканці.

Читайте також: Чому у Винниках спустили озеро та що на нього чекає. Візуалізація

Голова Громадської ради при Львівській облдержадміністрації Андрій Болюбаш передав керівнику області звершення від мешканців ближніх сіл, які у червні почали протестувати проти заводу. Водночас, Маркіян Мальський зазначив, що не бачить шляхів вирішення цієї проблеми до виборів, оскільки «кожен на цьому буде робити свій піар». Він додав, що не вбачає необхідності скасовувати наказ відділу містобудування, що дозволяє будівництво.

«На цей період підтримую думку зупинити дії як щодо будівництва, так і щодо агресії щодо цього будівництва. Я готовий усіх вислухати. На два тижні потрібно взяти паузу, тому що це призведе до непотрібного суспільного резонансу», – сказав голова Львівської ОДА.

Після цього він погодився створити комісію, яка має оприлюднити свої результати після виборів до парламенту.

Додамо, що завод мають збудувати між Винниками, Підбірцями, Лисиничами та Підгірним. Фізично він перебуватиме на території Підберізцівської ОТГ.

Читайте також: Голова ЛОДА виділив ще 19 ділянок для військових у Брюховицькому лісі

Попри те, що на Мінекології видало ТзОВ «Екран» дозвільні документи, мешканці неодноразово виходили на протести та скликали громадські слухання. Останні відбулися на початку липня. Мешканці побоюються шкідливого впливу на довкілля від заводу. Тут планують наносити на металоконструкції цинк. Такий же завод працює у Стрию.

 


Читайте також:
9 Липня, 2019 18:41
666 ... не може бути для отих мешканців Винник ніякої іншої альтернативної роботи , крім роботи на "табачці" у "пана" козловського ...
8 Липня, 2019 17:48
Богдан А хіба це не втручання в господарську діяльність підприємства? На якій підставі призупинити? Є дозвільні документи. Є інвестор, екологічні висновки. Йде мова про інвестиційний клімат і створення нових робочих місц. Є мер сусіднього міста який почав перед виборами загравати з людьми, розповсюджуючи нісенітниці стосовно т.з. загрози Чорнобиля. Є навіть у області успішні приклади роботи таких закладів. Тобто дзвінок "прохання" нового губернатора і інвсестиційний проект яким вкладається 9 мільйонів Євро має бути призупинений?!
8 Липня, 2019 16:50
василь Пане Мальський врятуйте Львівські парки ві забудовників АВАЛОН збудували хмарочос без відповідних документів в парку. повирізали дерева захопили тереторію по вулиці Бойківській 30 б 30 а мер Львова нічого не робить каже що це все Григорій КОЗЛОВСЬКИЙ ...так втрачаем майбутне наших дітей.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!