Депутатів Львова закликають зобов'язати маркувати товари з Росії

2307 0
У Львові активісти економічного бойкоту закликають депутатів Львівської міської та обласної рад проголосувати за введення маркування на товарах російського походження у магазинах. Однак, за словами депутатів, навіть якщо вони проголосують за таке рішення, воно матиме лише рекомендаційний характер.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

“Ми просимо зобов’язати торгівельні заклади Львова та Львівської області маркувати всі товари, вироблені російськими компаніями (штрих-код 460-469) або на території Російської Федерації, розбірливою позначкою на ціннику із зображенням біло-червоно-синього прапора. Будь-яка приналежність до окупанта має бути позначена на ціннику”, – пишуть активісти на сторінці “Економічний бойкот” у Facebook.

Для того, щоб депутати Львівської обласної ради могли проголосувати за таке рішення, потрібно внести відповідну ініціативу з боку громадських організацій або окремих політичних партій, розповіла tvoemisto.tv голова фракції ”УДАР” у Львівській обласній раді Оксана Юринець. За її словами, наразі жодного такого проекту рішення не зареєстровано.

Водночас депутати обласної ради не мають достатніх повноважень, щоб зобов'язати підприємців маркувати російські товари. Рішення депутатів матиме лише рекомендаційний характер, тож юридичних наслідків за його невиконання не буде. Як зазначила Оксана Юринець, достатні повноваження мають лише депутати Верховної Ради України.

Водночас, як повідомляють активісти економічного бойкоту, рішення про маркування товарів, вироблених у Росії, вже прийняли у Івано-Франківській, Полтавській та Хмельницькій областях.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!