Мар’яна Возниця відмовилась від участі на конкурсі керівника НСЗУ

3657 0
За словами Мар’яни Возниці, поспішне призначення керівника в структуру, яка відповідає за фінансування цілої галузі охорони здоров’я, може призвести до несвоєчасних виплат медичним закладам та аптекам.

Керінвиця Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця відмовилась від участі у співбесіді на посаду керівника Нацслужби здоров’я, що мала відбутися сьогодні, 2 червня. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Мар'яна Возниця: я навчилась першою простягати руку

«Рішення команди НСЗУ взяти участь в оголошеному доборі було спрямоване насамперед на привернення уваги заради того, щоби зберегти незалежність та ефективність нової інституції, відповідальної за реалізацію однієї з наймасштабніших структурних реформ в Україні, позитивні результати якої вже відчули і на успішне продовження якої розраховують мільйони пацієнтів і десятки тисяч лікарів», – каже вона.

За словами Мар’яни Возниці, поспішне призначення керівника в структуру, яка відповідає за фінансування цілої галузі охорони здоров’я, може призвести до несвоєчасних виплат медичним закладам та аптекам, нездатності відреагувати на нові виклики, особливо під час епідемії та може стати фатальним для тих, хто потребує допомоги.

«Учора ввечері я прийняла для себе рішення, що не буду продовжувати в цьому участі. Я за прозорий та відкритий конкурс! Складний та багатоетапний, у якому не може перемогти "випадкова" людина. Незалежно, хто вона і звідки. Я за те, щоби кандидати пройшли повноцінний відкритий конкурс і могли довести свою компетентність та здатність очолювати надскладну та надвідповідальну структуру. Відкрито. Перед журналістами та громадськістю», – каже Мар’яна Возниця.

Читайте також: Лікарням, які не визначені МОЗ та НСЗУ, із травня заборонено приймати хворих на Covid-19

Додамо, у 2018 році НСЗУ очолив Олег Петренко, але у листопаді 2019 він подав у відставку. З того часу обов'язки директора НСЗУ виконувала Оксана Мовчан.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!