Марина Порошенко приїхала на відкриття простору для дітей з особливим потребами у Львові

2690 0
Марина Порошенко відвідала Національний музей імені Андрія Шептицького, де відбулась презентація програми «Арсенал Ідей – Україна».
фото: IA ZIK

фото: IA ZIK

Сьогодні у Львові відбулося відкриття освітньої платформи у рамках програми «Арсенал ідей – Україна». Це спеціально обладнана інтерактивна кімната на території Національного музею ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42), де можуть з користю проводити час як діти з особливими потребами та їхні батьки, так і всі інші діти.
 
Проект створено у межах соціальної програми дружини Президента Марини Порошенко та у співпраці з Благодійним фондом «Мистецький Арсенал». Перша леді України взяла участь у сьогоднішній його презентації у Львові, передає ІА ZIK«Цей проект дуже актуальний зараз. Він дозволяє розвивати наших дітей у різних напрямках. Діти з різними можливостями зможуть реалізуватись і відчути себе частиною суспільства», – заявила Марина Порошенко.
 
«Це наш подарунок Львову. Ми зробили цей простір для того, щоб у музею був поштовх для подальшого розвитку власних освітній програм. Ми захотіли поділитися з дітьми з інших міст своїми напрацюваннями за п’ять років», – зазначила керівник програми «Арсенал ідей – Україна»,  – розповіла директорка благодійного фонду «Мистецький арсенал Ольга Вієру.
 
За її словами, особливістю цього простору є те, що він пристосований для всіх дітей. «Це не лише для дітей з інвалідністю чи для здорових дітей. Це місце, де можна комунікувати, дружити, бути всім разом. Ми намагалися створити всі активності таким чином, щоб вони були цікаві і доступні для кожного. Навіть якщо дитинка незряча, вона знайде місце для гри, для пізнання. Тут багато тактильних інсталяцій, навіть інформація на планшетах надрукована спеціальним шрифтом для слабозорих і штифтом Брайля», – зазначила вона.
 
Цьогоріч проект стартував у Харкові та Мелітополі. Львів – третє місто в Україні, в якому він з’явився, а в подальшому цей проект планують розповсюдити й у інших регіонах.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!