Машинка перед Оперним збила літню жінку. Що робитиме місто?

5418 0
Муніципальна варта конфіскуватиме дитячі машинки у підприємця, які він нелегально здає в оренду біля Оперного театру.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

15 жовтня біля Оперного театру дитина на орендованому автомобілі-атракціоні збила людину. Як зазначив у коментарі для Tvoemisto.tv начальник управління безпеки міста ЛМР Юрій Діль, під час цього інциденту потерпілою була літня жінка: «Вона йшла з двома сумками. На відео видно, як на неї наїжджає машинка і штовхає, жінка робить два кроки назад, перечіпається і падає. Її забрала швидка, вона потрапила у неврологічне відділення у передінсультному стані».

За словами Юрія Діля, підприємець (Олег Спиридонов, – ред.), який здає в оренду машинки, порушує правила благоустрою та ігнорує рішення виконкому. Муніципальна варта має право вилучати у нього атракціони, що і буде робити.

«Він їх привозить на транспорті у підвал, здає у під’їзді на проспекті Свободи, 47, та вказує львів’янам, де можна на них кататися. Звісно, що попускати це ми не будемо. Є рішення виконкому про демонтаж, тож ми маємо повноваження впливати на його роботу та вилучати машинки. Водночас, є рішення суду, щоб ці машинки підприємцю повернули. Ми не проти. За умови, що він буде здавати їх в оренду в іншому місці», – коментує начальник управління безпеки міста.

Раніше представники Муніципальної варти вже вилучила приблизно 25 таких машинок у різних підприємців. «Проводимо розмови також і з львів’янами, батьками. Часом доходить до конфліктів, але ми ж не будемо виривати машинку з-під дитини, яка катається», – додав Юрій Діль.

Як зазначила у коментарі для Tvoemisto.tv речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, заяви від потерпілої не надходило, однак звернення щодо нелегальної роботи цього підприємця були й раніше. Tvoemisto.tv надіслало запит у правоохоронні органи з проханням роз’яснити, як поліція планує вирішувати проблему несанкціонованих атракціонів у центрі Львова.

Нагадаємо, в червні 2017-го року Львівська міська рада заборонила встановлення та роботу будь-яких атракціонів практично на всій території історичного центру міста. Зокрема, йшлося про площу Ринок, територію біля оперного театру та  кілька центральних кварталів. Згідно з положенням, на зазначених територіях заборонено встановлювати надувні гірки, каруселі, тренажери, батути, а також здійснювати прокат дитячих автомобілів, гіроскутерів та ховербордів. Також встановлено заборону на фотографування з тваринами на всій території міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!