Машинки перед Оперним підпалили невідомі. Шукають свідків

2999 0
Конфліктні дитячі машинки, які орендують поблизу Оперного театру, підпалили.
фото: Facebook

фото: Facebook

Сьогодні, 1-го листопада, орієнтовно о 00.30 ночі у поліцію звернулась приватна підприємиця Олена Животова із заявою про підпал дитячих машинок. Про це Tvoemisto.tv розповіла речниця національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

Невідомі підпалили машинки, які власниця здає в оренду перед Львівським театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької, що знаходиться на проспекті Свободи. Внаслідок підпалу одна машинка згоріла та ще одна пошкоджена. На місці події працювала слідчо-оперативна група, зараз поліція встановлює причетних осіб до правопорушення та обставини підпалу. 

Читайте також: Машинка перед оперним збила літню жінку. Що робитиме місто?

Нацполіція звертається до очевидців, які можуть допомогти встановити правопорушників. Усіх, хто знає будь-які подробиці, просять звертатися у Галицький відділ поліції.

Власниця машинок Олена Животова заявила на своїй сторінці у Facebook, що їй погрожувала муніципальна варта. 

Нагадаємо, в червні 2017-го року Львівська міська рада заборонила встановлення та роботу будь-яких атракціонів практично на всій території історичного центру міста. Зокрема, йшлося про площу Ринок, територію біля оперного театру та кілька центральних кварталів. Згідно з положенням, на зазначених територіях заборонено встановлювати надувні гірки, каруселі, тренажери, батути, а також здійснювати прокат дитячих автомобілів, гіроскутерів та ховербордів. Також встановлено заборону на фотографування з тваринами на всій території міста.

Суперечка між підприємцем та міською владою щодо цього бізнесу біля Оперного театру триває уже кілька років. За словами Юрія Діля, підприємці (Олег Спиридонов та Олена Животова, – ред.), які здають в оренду машинки, порушують правила благоустрою та ігнорує рішення виконкому. Нещодавно дитина на орендованому атракціоні-автомобілі збила літню жінку, яка потрапила після цього в лікарню в передінсультному стані.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!