Масове харчове отруєння у Львові. 5 фактів

11054 3
Ситуацію щодо можливого отруєння людей внаслідок споживання продуктів харчування у одному з ресторанів Львова зараз вивчають фахівці. Всім госпіталізованим пацієнтам проводиться необхідний комплекс лікувально-діагностичних заходів, відповідно до протоколів МОЗ України. Ситуація перебуває на контролі. На місці працюють спеціалісти Головного управління держсанепідслужби України у Львівській області, інформує прес-служба міськради.
фото: hi-supply.com, reczepty.blogspot.com, lviv.tv

фото: hi-supply.com, reczepty.blogspot.com, lviv.tv

1. У середу,13 травня, о 10 год. 50 хв. диспетчер Львівського обласного центру ЕМДМК отримала повідомлення про масове поступлення хворих із діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню. Госпіталізація почалась в післяобідній час і продовжується досі.  

2. При зборі епіданамнезу було встановлено, що всі захворілі 11 травня 2015 року харчувалися у одному з ресторанів Львова, що на пл. Ринок. Вживали кури-гриль, картоплю по-домашньому, страви з риби та страви з заварним кремом. З числа захворілих 1 громадянин Туреччини, 2-є мешканців Києва, 1 – м. Кривий Ріг, 1 – Житомирська область, 2-є осіб з числа працівників ресторану.

3. Станом на 14:00 год. 13 травня всього потерпілих, що були госпіталізовані із вогнища інфекції – 20 осіб, з них 4-ро дітей до 18 років. 2 особи – самостійно залишили стаціонар і були виписані, всього в стаціонарі на даний час перебуває 18 осіб, з них 4-ро дітей до 18 років.

4. У соцмережах львів’яни поширюють інформацію про те, що отруїлися у ресторані «Театр пива «Правда». Ймовірною причиною отруєння стала популярна пивна закуска – смажені курячі крильця.

5. Адміністрація Холдингу емоцій «Fest!» каже, що не виключає, що дехто із госпіталізованих львів'ян міг бути відвідувачем одного з закладів мережі: «Ми проводимо всі необхідні заходи та перевірки своєї мережі та наших постачальників. Для того, щоб з'ясувати справжні причини інфекційних захворювань, потрібен час. Але у випадку харчових отруєнь найважливіше швидко відреагувати. Тому просимо усіх львів'ян та гостей міста, що відвідували 11 травня заклади харчування у центрі Львова та мають симптоми харчового отруєння (діарея, висока температура), терміново звернутися до лікаря. А також повідомити нам на «гарячу лінію» (0 800 501 494), щоб спільно з'ясувати обставини».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
13 Травня, 2015 23:35
львів'янин до Яреми А скиньте, будь-ласка, лінк на свій профіль у FB. Цікаво просто, чи часом Ви не працівник закладу, про який йдеться... ;)
13 Травня, 2015 21:00
Ярема безперечно, сайт вже десь півроку як став не цікавим(((. А памятаю колись частенько поширював їхні пости у фб... Нічого подібного на це не було
13 Травня, 2015 17:54
Ганна Ахахахах
Це так абсурдно робити з харчового отруєння 5 фактів. Тим паче таких дебільних.
Раніше був кльовий сайт, а тепер, коли бачу пости у фб, то заходжу чисто поржати!
Думаю, вам варто над цим задуматись. Адже зараз вине пишете нічого такого, чого б не було на інших сайтах.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!