Масове отруєння рибою у Львові спричинила бактерія сальмонели

2661 0
Продавчині оголосили підозру: вона може отримати до 8 років
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

Причиною масового отруєння копченою рибою, від якого постраждало більше 50 осіб, стали бактерії сальмонельозу. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

За її словами, бактерії виявили в рибі, яку вилучили у хворих. Зараз кількість звернень по медичну допомогу через отруєння зменшується.

«Усі пацієнти, які перебувають у лікарні, мають позитивну динаміку – стан або середньої важкості, або близький до задовільного», – говорить Тімко.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, продавчині ринку, яку підозрюють в отруєнні людей, офіційно оголосили підозру у вчиненні злочину. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомилялося раніше, із вечора п'ятниці, 22 вересня, до лікарень почали звертатися пацієнти з харчовим отруєнням. Наступні два дні кількість хворих постійно зростала і досягла до неділі майже до 60 осіб. Причиною отруєння стала риба, яку продавчиня ринку «Привокзальний» самостійно придбала та закоптила. Рибу взяли на аналіз. За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням відкрито кримінальне провадження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!