В Україні почала зростати кількість підприємців.

2500 0
Минулого тижня вперше у 2017 кількість зареєстрованих підприємців показала позитивну динаміку.

З 20 березня масове закриття ФОП припинилося. Минулого тижня українці відкрили більше ФОП, ніж закрили, повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot.

Читайте також: Львівські підприємці можуть отримати грант ЄБРР на розвиток бізнесу. Умови  

Найбільше ФОПів було закрито в Київській (44004), Харьківській (26222) та Дніпропетровській (26558) областях. Переважна більшість закритих приватних підприємств займалися оптовою та роздрібною торгівлею, складськими та транспортними послугами.

Масове припинення підприємницької діяльності розпочалося після підписання Президентом України змін щодо роботи фізичних осіб-підприємців, згідно з якими ФОПи зобов’язали сплачувати єдиний соціальний внесок навіть за відсутності прибутку. Сьогодні ця сума складає 704 гривні.

Читайте також: Із вояків – у підприємці. Три відео, які мотивують бійців АТО почати власну справу

Загалом в Україні припинили діяльність майже 250 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Опублікував Ярослав Сиваківський

ТЕГИ: бізнес, ФОП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!