Росіяни завдали масового ракетного удару по Україні

6490 0
Унаслідок масованої ракетної атаки росіян є влучання в об'єкти інфраструктури.
Умовне фото

Умовне фото

У понеділок, 5 грудня, по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що росіяни запустили ракети з району Волгодонська, Каспійського та Чорного морів. Станом на 14:00 вилетіли російські стратегічні бомбардувальники. 

Речник Повітряних сил додав, що окупанти можуть застосувати кілька хвиль атак, щоб розосередити ракети по всій території України та дещо заплутати дії української ППО.

Зокрема, глава Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що у небі над Україною багато ракет. Очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін написав, що у регіоні працює ППО. Він закликав мешканців залишатися в укриттях.

У Запоріжжі пролунали вибухи, повідомляють кореспонденти «Суспільного». Також там пишуть про вибухи на Одещині та звуки, схожі на вибухи, на Черкащині. Вибухи також чули на Одещині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Черкащині, Запоріжжі, Харківщині, – пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Попередньо, це робота ППО. 

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що над Миколаївщиною вже збили щонайменше три ракети. У небі працює українська авіація. На Київщині також працює ППО, повідомив очільник ОВА Олексій Кулеба. Він вказує про рух російських ракет у бік області. В деяких регіонах є проблеми з електропостачанням.

Також в Офісі президента повідомили, що внаслідок масованої ракетної атаки росіян пошкоджені два інфраструктурних об’єкти в Одеській області. Одну людину госпіталізовали у лікарню. Крім цього, через знеструмлення частини міста в результаті ворожих обстрілів роботу громадського електричного транспорту призупинено.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький спростував інформацію про те, що нібито у Львівській області лунали вибухи.

Станом на 16:10 у більшості областей України оголосили відбій тривоги. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!