Масштабна повітряна тривога по Україні. Куди летіли ракети

3995 0
Деякі ракети вже збила протиповітряна оборона.
Умовне фото

Умовне фото

Вранці 26 січня на території всієї України оголосили повітряну тривогу. На Львівщині вона розпочалася о 8:12. Як повідомила  речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, що під час повітряної тривоги можлива чергова масова ракетна атака росіян.

«Новий масований ракетний удар може бути застосований просто зараз. Наразі ми спостерігаємо активність ворожої стратегічної авіації з напрямку Каспійського моря», – йдеться в повідомленні.  

За її словами, у Чорному морі перебувають три ракетоносії, на бортах яких знаходиться 20 ракет. О 8:27 голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що є – перші збиття ракет росіян. Додамо, що енергетики екстрено вимикають енергопостачання у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях через загрозу російських ракетних ударів.

Зокрема, зранку мешканці Київщини могли чути звуки вибухів. Як уточнили у ОВА, у області працює ППО. На Дніпропетровщині також спрацювала протиповітряна оборона. Серія вибухів пролунала у Вінниці, повідомляє Суспільне. На Вінниччині є влучання ворожих ракет, постраждалих нема. Всі оперативні служби працюють на місці

На Житомирщині працює ППО. Окупанти завдали ракетного удару по Одесі та області. Відомо, що унаслідок ударів пошкоджено два об‘єкти критичної енергетичної інфраструктури. Поранених немає, повідомив керівник Одеської РВА Юрій Крук.

У Києві також було чути вибухи. Вони ролунали в Дніпровському районі, повідомив мер Віталій Кличко. Унаслідок падіння частини ракети у Голосіївському районі є загиблий і постраждалі. Загалом Сили ППО ЗСУ збили 20 ракет у повітряному просторі Києва.

На Запоріжжі повідомляють про роботу протиповітряної оборони.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що окупанти випустили понад 30 ракет. Загалом Сили ППО ЗСУ збили 20 ракет у повітряному просторі Києва.

«Близько шести Ту-95 попередньо з району Мурманської області вилетіли і зробили пуски ракет. Очікуємо понад 30 ракет, які вже в принципі почали з'являтися у різних областях, працює ППО, – сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Додамо, що повітряна тривога тривала 4 години.

Нагадаємо, востаннє ворог завдав масованого ракетного удару по Україні 14 січня. Зокрема, ворог влучив по об’єкту критичної інфраструктури у Львівській області. Окрім того, росіяни поцілили у житловий будинок у Дніпрі. Внаслідок влучання повністю зруйновано один під’їзд. 

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!