Масштабне будівництво на Збоїщах та чому курсують не усі трамваї «Електрон». Головне за добу

1102 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

У Львові затвердили масштабну забудову у районі вулиць Миколайчука та Щурата. У міськраді презентували концепцію розвитку північного району міста, яка передбачає реконструкцію вулиці Миколайчука, будівництво двох навчальних закладів і десяти багатоповерхівок у цьому районі.

Читайте також: На Львівщині знайшли нові артефакти часів Римської імперії. Фото

У Львові є дев’ять трамваїв «Електрон», які місто купило у 2013 році та у 2015 -2016 роках, але не всі вони виїжджають на маршрути. На ЛКП «Львівелектротранс» у відповідь на інформаційний запит Тvoemisto.tv роз’яснили, що 3 трамвайні вагони були тоді на середньому ремонті, 2 проходили планове технічне обслуговування, 2 перебували на позапланових ремонтах, а 2 залишили у резерві. Детальніше – у матеріалі.

У будинку-пам’ятці архітектури на вул. Вірменській, 3 дозволили пробити двері на місці, де було вікно. Виконком ЛМР видав містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на реставрацію та перепланування нежитлових приміщень квартири №5 під магазин з відновленням дверного прорізу на місці віконного отвору. 

Новий рік 1 січня 2022 року став найтеплішим з 1945-го року. Коли чекати на справжню зиму? Чи не зникне вона в принципі? Від чого залежить зміна погодних умов та коли на Львівщині були найхолодніші зими? ;Tvoemisto.tv розповів кліматолог.

Читайте також: На Різдво у Львові похолодає до -7 градусів. Прогноз

В Україні стартує реєстрація на пробне ЗНО. Вона триватиме з 5 до 22 січня. Як зареєструватися, читайте у новині.

Колектив ДП «Бродівський лісгосп» зібрався під стінами Львівської обласної державної адміністрації на мирну акцію протесту. Люди вимагають скасувати наказ про незаконне звільнення працівників керівника підприємства.

У Львові оголосили тендер на закупівлю 12-метрових низькопідлогових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку. Банк планує виділити Львову понад 12 мільйонів євро кредиту на цю закупівлю. 

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації у Львові на Різдво. Графік

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини від Covid-19 для людей віком від 60 років через 6 місяців після другої. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer. 

Із початку нового 2022 року група компаній «Нова пошта», що надає логістичні послуги юридичним та фізичним особам, змінила тарифи. Компанія розширила перелік послуг, додавши, зокрема, доставку документів.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!