Матч за звання Чемпіонки світу з шахів транслюватимуть наживо

2112 0
Церемонія відкриття матчу за звання Чемпіонки світу з шахів відбудеться 1 березня у Львівському театрі опери та балету. Під час відкриття відбудеться також ще один важливий етап Матчу – жеребкування, після якого стане відомо, хто гратиме білими та чорними фігурами.
фото: lviv2016.fide.com/

фото: lviv2016.fide.com/

«2 березня о 15:00 год. в Палаці Потоцьких відбудеться перша гра. Це подія, на яку Львів чекав дуже довго і, насправді, крок за кроком ішов до цього. Тому що у Львові є дуже багато гросмейстерів, у Львові є потужна шахова школа і сьогодні вона потребує нового подиху, нового стрибка. Він потрібен для самих шахістів, він потрібен для міста, тому що шахи – це розумна гра, це гра, яка насправді породжує додаткові нові імпульси до розвитку.  Минулого тижня міською радою було прийнято Програму, яка передбачає фінансування для проведення і організації фінального матчу за звання шахової королеви світу.

Нам дуже приємно, що цей матч відбувається саме у Львові. Матч буде достатньо напруженим і якщо, насправді, усі львів’яни позитивною енергією долучаться, об’єднаються, то, я переконаний, що нам вдасться, окрім якісної успішної організації цього заходу, вдасться ще й святкувати перемогу у Львові. Це є імпульс для відновлення  шахових об’єктів, які є у Львові і, зокрема, ми очікуємо у Львові достатньо багато делегації, зокрема, з Китаю.

Зараз Марія Музичук проходить інтенсивну підготовку до матчу в готельному комплексі «Еdem resort», а нашим завданням є максимум вкласти зусиль в якісну підготовку», – розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Читайте також: У Львові запустили сайт Матчу чемпіонату світу з шахів

Усі десять партій Матчу відбудуться у Палаці Потоцьких. Також у приміщенні Палацу для представників засобів масової інформації діятиме Прес-центр. За правилами ФІДЕ глядачам заборонено перебувати у приміщенні, де безпосередньо змагаються шахістки. Тому гості матимуть можливість переглядати матч у сусідньому залі у режимі онлайн. Загалом переглядати Матч в Палаці Потоцьких зможуть близько шістдесяти осіб одночасно. Потрапити на турнір можна буде за запрошеннями, які розповсюджуватимуться у шаховому середовищі та розігруватимуться на офіційному сайті.

Як розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, також ведуться перемовини з кав’ярнями, готелями та іншими інституціями щодо проведення трансляцій Матчу для відвідувачів цих закладів: «По місту розміщені білборди з закликом підтримати Марію Музичук. Ми також звертаємось до усіх власників кав’ярень, кафе, готелів, усіх бібліотек, інституцій, які знаходяться у Львові, аби розмістити у своєму закладі певну символіку. Ми розішлемо в електронному вигляді, як саме це може бути – наприклад, невеликий флаєр з гаслом підтримати Марію Музичук. Така добра концентрація енергії нам тільки допоможе. Ми також звертаємось і працюємо з різними закладами – від мистецьких до приватних – щоб організовувались самі трансляції, щоб люди мали змогу прийти і подивитись, як відбувається поєдинок в он-лайн»

Нагадаємо, фронтмент гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук зробить перший хід у одній із партій матчу за звання чемпіонки світу з шахів

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!