(Не)послаблення карантину у Львові, Матір Божа у Стільському. Відеопідсумки тижня

13108 0
Підсумки тижня від Tvoemisto.tv.

Нашуміла історія з фігурою Матінки Божої у Стільському, скасування коронавірусних обмежень та сніг посеред тижня – таким був цей тиждень для Львова.

В селі Дуброва на Львівщині є історико-культурний заповідник «Стільське городище». Хоча це особливе місце, про нього знає не багато українців. А як з‘ясувалося цього не тямлять і місцеві мешканці.

Але Стільсько — це не просто село на Львівщині, це столиця цілої країни, яка колись існувала, – Білої Хорватії. А зараз тут на чималій площі розкинулося Стільське городище, яке є найбільшим серед усіх йому подібних давньослов’янських об’єктів.

І от на цьому місці селяни вирішили зробити насип, бетонні сходи і встановити фігуру Божої Матері. І звісно за дозволом у Мінкульт ніхто не звертався. Сакральна споруда посеред пам’ятки архітектури змусила істориків взятися за голову і бити на сполох.

Логічно, що до селян приїхала поліція. І справа тут не тільки в тому, що місцеві хотіли «облагородити територію», а й в тому, що ані староста, ані директор заповідника, ані священник зрештою, не донесли до людей, що цього робити не можна. Розбиратися в цьому тепер буде прокуратура.

Пам’ятаєте ми розповідали, що Володимир Зеленський покликав на роботу політика з Грузії Міхеіла Саакашвілі? Так от, Міхо таки призначили, щоправда головою Виконавчого комітету реформ. До слова, на Саакашвілі в Грузії чекає конкретний термін ув'язнення. Через це Грузія відкликала свого посла з Києва. Водночас, кажуть, не розриватимуть дипломатичних відносин з Україною.

Якщо вже встигли записатися у салон на фарбування волосся або ви чоловік і вам вже несила ходити з чубом, вдихніть глибоко – салони та перукарні не відчинятимуть у Львові з понеділка. Через зростання кількості хворих на коронавірус таке рішення прийняли на засіданні комісії ТЕБ і НС. 12 травня чиновники знову повернуться до розгляду цього питання.

Ну а в парк або поїсти на літнику — будь ласка. Чи вигідно це для бізнесу і чи безпечно для вас, читайте у цьому матеріалі.

Медіа-хаб «Твоє місто» випускає газету і вже вийшов другий номер друкованої газети. Газета призначена здебільшого для тих, хто не є онлайн, але гостро потребують найважливішої, оперативної і перевіреної інформації, контенту, якому вони можуть довіряти. Газету розповсюджують волонтери на вулиці або шукайте її у своїх поштових скриньках.

З понеділка карантин з послабленнями, але це не зовсім означає, що можна розслабитись. На жаль, небезпека нікуди не зникла. Вдалих вихідних і побачимось наступного тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!