Наум, Леля і Шимон. Які імена обирали для дітей на Львівщині у 2022 році

5308 0
Серед рідковживаних імен минулого року були також такі, як Мойсей, Савелій, Адель, Дорофея тощо.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині у 2022 році найпопулярнішими чоловічими іменами були Артем, Матвій та Артур. Серед жіночих імен мешканці області найчастіше обирали імена Вероніка та Анастасія. Про це повідомили у Західному міжрегіональному управлінні міністерства юстиції у коментарі Tvoemisto.tv.

Найпоширеніші імена, якими називали дітей при державній реєстрації народження у Львівській області протягом 2022 року:

  • чоловічі: Артур, Данило, Давид, Максим, Марко, Роман, Владислав і Тимофій.
  • жіночі: Емілія, Анна, Вікторія, Єва, Софія, Мілана, Аліна та Марія.

 

Читайте також: Кузьма та Стефанія. Які імена львів’яни обирають для дітей у 2022 році

На Львівщині найчастіше дітей називали традиційними іменами, проте були також і рідковживані. Здебільшого, такими іменами називали дітей у шлюбах з іноземцями:

  • чоловічі: Наум, іноземні Мойсей, Шимон, Даміан, Савелій. Також хлопчикам давали імена Яромир, Левко, Всеволод, Устим та Богуслав.
  • жіночі: Адель, Дорофея, Меліса, Селена, Моніка, Рута, Гретта, Леля, Філомена, Маліка. 
 
 
Нагадаємо, що після перемоги України на Євробаченні-2022 популярності набрало ім’я Стефанія – на честь тріумфальної пісні Kalush Orchestra. Під час війни стали популярними імена, пов’язані з новими видами зброї, яку ЗСУ успішно використовує проти окупантів.
Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!