МАУ введе плату за роздруківку посадкового талона в аеропорту

2077 0
З 1-го липня плата діятиме для пасажирів, що вилітають рейсами Київ-Рига і Рига-Київ.
http://ua.112.ua

http://ua.112.ua

Розмір збору складе 20 євро за кожен посадковий талон. Надалі ці правила будуть застосовуватися на усій маршрутній мережі МАУ. Про це повідомляє avianews.com.

Щоб не платити збір, пасажирам необхідно пройти онлайн-реєстрацію, яка для рейсів Київ-Рига і Рига-Київ відкривається за 48 годин до вильоту, і роздрукувати посадковий талон або зберегти його на мобільному пристрої.

У разі, якщо пасажир не пройшов онлайн-реєстрацію самостійно, але коректно ввів всі паспортні дані в процесі бронювання, система зареєструє його автоматично за 12 годин до вильоту і відправить посадковий талон на електронну пошту.

Читайте також: В Україні ввели плату за бронювання авіаквитків через агентства 

Також пасажир може пройти реєстрацію і змінити місце в салоні літака за допомогою онлайн-реєстраціі в аеропорту, але не пізніше ніж за 1 годину до вильоту.

У Борисполі і Ризі всі служби аеропортів приймають як паперові версії посадкових талонів МАУ, отриманих в процесі онлайн-реєстрації, так і їхні електронні варіанти, які відображаються на екранах мобільних пристроїв.

Маршрут Київ-Рига МАУ експлуатує спільно з латвійською авіакомпанією airBaltic. Цей авіаперевізник ввів плату за реєстрацію в аеропорту в розмірі 5 євро в листопаді 2009-го року. Потім вона була збільшена до 10 євро, а з 27-го березня 2016-го року становить 30 євро за пасажира.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!