МАУ вимагає скасувати контракт Львівського аеропорту з Ryanair. Доповнено

3325 0
Компанія звернулася до суду і вимагає компенсувати їй збитки на суму 20 млн.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» подала до Господарського суду Києва кілька позовів до Міністерства інфраструктури України, ірландської авіакомпанії Ryanair, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Учора отримав ряд судових позовів МАУ, суть яких наступна: 1) скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова; 2) заборонити міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні», – написав міністр.

Читайте також: П'ять фактів про Ryanair у Львові, які варто знати

За його словами, «вишенькою на торті» в цій історії стало те, що через ймовірний захід ірландського лоукостера МАУ змушена була знизити ціни на квитки і тепер вимагає компенсувати їй збитки на загальну суму в 20 млн грн.

На думку Володимира Омеляна, захід Ryanair в Україну відбувається важко тому, що українські олігархи «не життєздатні в ринкових умовах і бояться будь-яких навіть натяків на вільну конкуренцію».

Читайте також: План Б. Львів не втрачає надії на Ryanair

Директорка львівського аеропорту Тетяна Романовська в коментарі для Tvoemisto.tv повідомила, що суд поки що не прийняв до розгляду позови від МАУ: «Ми знаємо, що один з позовів не задоволений, а другий ще під питанням. Якщо вони будуть прийняті до розгляду, то ми будемо брати в цьому участь та реагуватимемо згідно з чинним законодавством».

Також Романовська зазначила, що зараз переговори з ірландським лоукостером призупинені: «Якби "Бориспіль" відновив переговори, думаю, про це б усі знали. А зараз все призупинено і по нам, і по ним. Ми не знаємо, коли, що і як».

Нагадаємо, 10 липня авіакомпанія Ryanair скасувала вихід на український ринок, оскільки не змогла досягти домовленостей з аеропортом «Бориспіль». На той час компанія уже підписала угоду з Міжнародним аеропортом імені Данила Галицького у Львові, згідно з якою мала запустити 7 нових маршрутів. Пізніше лоукостер відновив переговори з київським аеропортом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!