Мавпа-Караванська та мавпа-Вакарчук: у Львові відкрили унікальну виставку

2885 0
У Львові експонується унікальна виставка лялькок «Ukrainian МавпаDoll». Мисткині зі всієї України створюють лялькових двійників зірок українського шоу-бізнесу у образі мавп. Мета проекту - привернути увагу до сучасної ляльки.
Фото: Facebook-сторінка Galyna Guzjo

Фото: Facebook-сторінка Galyna Guzjo

Ідея створювати зірок у образі ляльки-мавпи належить п’ятьом жінкам, учасницям мистецького об’єднання LADin CLUB. Такі ляльки мисткині називають мавпаdoll.

«Наша мета – привернути увагу до сучасної ляльки. Саме тому ми обрали таку тему – провокативну та сміливу. Виставки та фестивалі авторської ляльки не дивина в Україні. Зокрема у Львові проходять міжнародні фестивалі авторської ляльки двічі на рік. Але вони вузькопрофільні та збирають переважно майстрів та колекціонерів. Ми ж хотіли зробити виставку не в художній галереї, а в місці, де бувають люди, які не знаходять часу на схожі заходи та, можливо, не бачили зблизька художньої ляльки. А лялька, наче живопис: її можна побачити тільки вживу» - пояснює мисткиня Лана Малкова-Мостова, затійниця арт-проекту.

Лялька-мавпа Павла Табакова

Майстрині переконані, що почуття самоіронії є серед внутрішніх якостей відомих особистостей, які впливають на українську політику, культуру і громадську думку, тож сподіваються, що ображатись на них ніхто не буде.

       Лялька-мавпа Оксани Караванської

На виставці можна буде побачити кількадесят унікальних експонатів, прототипами яких є знані українці. Так, на виставці експонуються мавпочки-двійники Олега Скрипки, Святослава Вакарчука, Катерини Осадчої, Юрія Андруховича, Оксани Караванської, Павла Табакова, Олександра Усика, Василя Вірастюка, Руслани Лижичко, Сергія Притули та інших.  

Побачити ляльки на власні очі можна на виставці авторської ляльки  у львівському ресторані імпровізацій Грушевський Cinema Jazz, що на проспекті Шевченка, 28.

Довідка: Lviv Art Doll in CLUB (LADin CLUB)об'єднання лялькарів та художників (Лана Малкова-Мостова, Катерина Кирилова, Оксана Весна, Олена Цілуйко та Саша Лозинська-Ярошевич), засноване у Львові в липні 2015 року. Метою клубу є поширення та піднесення мистецтва авторської ляльки не лише в Україні, а й за її межами. Мисткині впевнені, що мистецтво ляльки не дає чітких відповідей, проте ставить відверті питання.

 

Фото: Facebook-сторінка Galyna Guzjo

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!