Що трапилось з Ілоном Маском та яке майбутнє вулиць княгині Ольги та Наукової. Підсумки доби

1470 0
Нині 4 жовтня та 223 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Повітряна тривога. О 07:28 звучали сирени, які попереджали про загрозу ракетного удару з літаків зі східного напрямку.

Ситуація на фронті: ЗСУ звільнили селище Борова Ізюмського району і частину громади, повідомила місцева рада. Зараз там триває зачистка територій.

Помічниця міністра оборони США Селеста Валландер вважає, що українським силам вдається досягати своїх стратегічних цілей – вести контрнаступальні дії на Харківському, Донбаському й Херсонському напрямках. За її словами, захоплення Лимана «суттєво вплине на здатність рф забезпечувати свої сили на передовій».

Цитата дня«Тривають жорсткі бойові дії на багатьох ділянках фронту. Але перспектива цих бойових дій залишається очевидною – дедалі більше окупантів намагаються втекти, дедалі більше втрат зазнає ворожа армія, дедалі більше розуміння того, що росія зробила помилку, пішовши війною проти України». (Президент Володимир Зеленський, вечірнє звернення)

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Виїмку, Майорськ, Спірне, Озерянівку, Бахмутське, Кам’янку та Тернові Поди. Військовим керівництвом рф прийнято рішення про переміщення в Україну підрозділів росгвардії, що базуються в адмінмежах сибірського військового округу та контингенту військ в Сирії.

На цю ж тему: ​ Ексглава ЦРУ сказав, якою може бути відповідь США та НАТО на ядерний удар РФ.

Акцент дня: Як зміняться вулиці княгині Ольги і Наукова та що буде з мостом.  Tvoemisto.tv з’ясувало, якою була історія цих вулиць, що тут вдалось втілити, а що не вийшло та якою вона може стати в недалекому майбутньому.

Чому це важливо: Вулиця Княгині Ольги – одна із найперспективніших магістралей Львова. Вона тягнеться понад три кілометри від центру міста на південь. Архітектори запевняють, що незабаром її забудова серйозно зміниться. Натомість місто лише обіцяє, що відремонтує трамвайну колію та облаштує простір біля ЦУМу.

Ключові події:

1.Як українці відреагували на пропозицію Ілона Маска виконати всі вимоги росії. На його думку, щоб припинити війну, треба віддати Крим Росії, а Україні не йти в НАТО.

У відповідь президент Володимир Зеленський опублікував опитування, він запитав: «Який Ілон Маск вам подобається більше? Той, що підтримує Україну, чи той, що підтримує росію?»

А відомий український волонтер Сергій Притула назвав пропозиції Маска «путінськими».

«Ілон, чоловіче. Здається, ти пропустив багато уроків історії, зосередившись на космосі та електромобілях. Твої пропозиції схожі на путінські. Сподіваюся, ти не це мав на увазі», – зазначив він.

2. На війні загинув речник Львівської 80-ки Юрій Лелявський. Він висвітлював події війни ще з 2014 року;

3. Міністр освіти прокоментував виїзд студентів-чоловіків за кордон. Заявили, що не ухвалюють рішення про пропуск студентів через кордон;

4. У міськраді прокоментували випадок з підтопленим укриттям Львівського ліцею. Керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що вода у приміщенні збирається лише під час сильних дощів, і вирішити проблеми з гідроізоляцією складно;

5. Благодійний концерт Вакарчука і «Сватання на Гончарівці». Куди піти у Львові на тижні. Пропонуємо підбірку подій, які можна відвідати на початку жовтня у Львові.

Бабине літо Львова: У Львові прогнозують потепління до +24 градусів. Починаючи з середи, 5 жовтня, опади у Львові мають припинитися, температура буде зростати, що свідчитиме про довгоочікуваний період бабиного літа.

На цю ж тему: Вересень у Києві був холоднішим, ніж зазвичай

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!