Майора львівської поліції затримали за збут героїну та хабарі. Відео. Доповнено

9041 1
Оперативники задокументували отримання хабарів загалом на 180 тисяч гривень.
скріншот з відео ДВБ НПУ

скріншот з відео ДВБ НПУ

Департамент внутрішньої безпеки (ДВБ) Нацполіції України викрив майора львівської поліції на вимаганні хабарів від наркодилерів за неперешкоджання їхній діяльності. Про це повідомляє відомство на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що Львівське управління ДВБ отримувало інформацію про хабарі співробітників місцевого управління протидії наркозлочинності упродовж 2018 року. Під час перевірки правоохоронці встановили, що до вимагання та отримання хабарів від осіб, які займаються розповсюдження наркотичних засобів, їх аналогів та прекурсорів на території регіону, причетний 31-річний начальник 3-го міжрайонних відділів управління. Оперативники задокументували отримання хабарів загалом на 180 тисяч гривень.

Читайте також: Львівська поліція викрила подружжя наркодилерів

Крім того, поліцейського зловили також на передачі 100 грамів героїну для продажу. За інформацією прокуратури Львівщини, після цього він вимагав хабар, обіцяючи не притягувати до відповідальності за збут цих наркотиків. Невдовзі він отримав аванс від збуту наркотиків — 3 250 доларів та 8 тисяч гривень, а наступного дня решту 3 250 доларів та 8 тисяч гривень. Його затримали відразу після цього, 5 лютого.

За фактом правопорушень відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Зловмиснику оголосили підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі, трирічна заборона займати певні посади та конфіскація майна. Наразі правоохоронці встановлюють інші факти злочинів майора, а також його спільників.

Доповнено. Станом на 19:00 речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко на своїй сторінці в Facebook повідомила, що підозрюваного відсторонено від посади на 2 місяці. Наразі його тримають під вартою із можливістю внесення 158 тис. грн застави. 


Читайте також:
8 Лютого, 2019 16:58
ВОВА ГРИНЮК Не Скучик а Стосик Андрій Васильович . Його декларація [***]s://declarations.com.ua/declaration/nacp_02970790-0c5e-4a8c-b065-069e7222da24, сторінка в ВК [***]s://vk.com/id63611579.
Випустіть його бо ми з ним напару пітонів на бабки доїли!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!