Різдво у старовинних підземеллях. Львів'ян запрошують відчути дух справжнього свята

4145 1
Упродовж січня тут відбуватимуться виступи вертепів та хорів, а також благодійні акції та майстер-класи.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Від сьогодні й до 25 січня у автентичному підземеллі Преображенського храму, що на вулиці Краківській у Львові, відбуватимуться різдвяні святкування із вертепами, майстер-класами та фотозоною.

Читайте також: У центрі Львова відкрили для огляду автентичне підземелля храму. Фото

«Ми побачили, що останнім часом із одного боку Різдво у Львові святкують усе гучніше, а з іншого – Різдво стає просто гарним святом і не має відношення до того, чиє народження ми святкуємо. Тож ми захотіли в першу чергу нагадати туристам, що Різдво стосується безпосередньо народження Ісуса Христа, і зробити це цікаво та пізнавально», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Голова Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ отець Ростислав Пендюк.

Упродовж січня у першому залі підземелля буде шопка, біля якої можна буде сфотографуватися, та інформаційні таблиці з інфографікою про народження та життя Ісуса Христа, Марії, Йосифа, Вифлиєм та вертеп загалом.

«Ще одна локація – традиційний стіл із описом різдвяної вечері, ялинка, яка насправді не новорічний, а різдвяний атрибут. У сусідній кімнаті демонструватимуть фільми про Різдво без звуку, а загалом у приміщенні лунатимуть колядки та щедрівки», – додає отець Ростислав Пендюк.

Читайте також: Як у Львові святкуватимуть Новий рік і Різдво. Програма

Для відвідувачів працюватиме й різдвяна пошта, де можна буде написати листи тим, хто цього не чекає та тим, із ким давно не спілкувались. Також у підземеллі відбуватимуться благодійні акції, зокрема можна буде придбати картини дітей із центру «Джерело», де навчаються діти з особливими потребами. На замовлення груп та гідів для відвідувачів влаштовуватимуть виступи хорів та майстер-класи. Відвідати різдвяне підземелля храму можна буде щодня з 10:00 до 19:00.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
5 Січня, 2019 12:35
666 ... чим ближче до отакої "церкви" , тим далі від Бога ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!