Майстри відремонтували історичну браму біля «Львівської політехніки». Фото до і після

2420 0
Загалом реставратори замінили приблизно 15% деревини брами.
ФОТО: ЛКП БЮРО СПАДЩИНИ

ФОТО: ЛКП БЮРО СПАДЩИНИ

У Львові майстри відремонтували історичну дубову браму в будинку на вулиці Глибокій, 19, що поблизу Національного університету «Львівської політехніки». Раніше вона була повністю покрита чорною фарбою, яка приховувала її красу. А фахівці відремонтували поперечку, яка роз’єднує двері і світлик, ще замінили цокольні дошки з внутрішньої і зовнішньої сторони та прогнилі частини коробки.

Крім цього, вони зробили копію внутрішньої ручки, відремонтували завіси та відновили решітку на вікнах. Удалося навіть відновити кам’яний поріг для брами. Загалом реставратори замінили приблизно 15% деревини брами.

«Раніше цю браму вже намагалися відновлювати, але це робили некваліфіковані майстри, що завдало великої шкоди – довелося довше працювати, щоб відремонтувати її повністю», – каже реставратор Богдан Герус.

Додамо, що реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища ЛМР. Вартість робіт на вул. Глибокій становила 53 000  грн. Із цієї суми вклад мешканців – 15 900 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!