Майже 13% українців не підтримали б незалежність, якби референдум проводили зараз. Опитування

1385 0
Найбільше опитаних підтримує незалежність України на заході та у центральних регіонах.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

12,7% громадян України не підтримали б проголошення незалежності України, якби референдум проводили зараз. Про це свідчать результати опитування Центру «Соціальний моніторинг».

Водночас 69,4% респондентів відповіли, що проголосували б «за». Загалом, ураховуючи тих, хто визначився, є 82,7%, у грудні 1991 року таких було 90,32%. 

Додамо, що 7,2% респондентів заявили, що не брали б участі у референдумі взагалі, а 10,7% опитаних сказали, що не можуть обрати відповідь.

Найбільше опитаних підтримує незалежність України на заході та у центральних регіонах. Також більшу підтримку незалежності України підтвердили серед молоді. Так, 79,2% людей віком від 18 до 29 років і 70,9% віком від 30 до 39 років віддали б свої голоси «за».

Про опитування

Дослідження проводив Центр «Соціальний моніторинг» 2-11 серпня 2021 року. Вибіркова сукупність становить 3012 респондентів. Метод збору інформації – особисте інтерв'ю за місцем проживання респондента. Стандартне відхилення: 1,1-1,9 %

Захід: Волинська, Львівська, Рівненська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька області. Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська, Житомирська, Київська, Сумська, Чернігівська області. Схід: Дніпропетровська, Запорозька, Харківська Донбас: Донецька, Луганська області (опитування проводилося тільки на підконтрольних територіях). Південь: Миколаївська, Одеська, Херсонська.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!