Дві сотні священників УПЦ МП вимагають церковного трибуналу для патріарха Кирила

2838 0
Ініціатори звернення просять Собор Предстоятелів Помісних Православних Церков засудити агресію росії проти України, закликати Путіна негайно припинити війну та надати оцінку патріарху Кирилу щодо війни проти України.
Фото: Politeka.net

Фото: Politeka.net

Священники Української православної церкви Московського патріархату збирають підписи під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков із проханням засудити патріарха Кирила. Про це повідомив протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук у Фейсбуку.

«Сьогодні, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, ми, священники Української Православної Церкви, вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила.

Головні наші звинувачення: по-перше, Кирил проповідує доктрину «русского мира», яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь; по-друге, Кирил скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України», – зазначив протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук.

Читайте також: «Треба передусім назвати путіна злочинцем», – отець-доктор Михайло Димид про Папу, війну і жертви

У зверненні йдеться, щонайменше 15 єпархій Української Православної Церкви вже офіційно заявили, що припиняють поминання імені патріарха Кирила за богослужінням.

Ініціатори звернення просять Собор Предстоятелів Помісних Православних Церков чітко і однозначно засудити військову агресію Російської Федерації проти України, закликати Путіна негайно припинити війну та звільнити усі захоплені території суверенної Україн, а також надати оцінку публічним заявам Московського патріарха Кирила щодо війни проти України та надати їм оцінку в світлі Святого Письма та Священного Передання Церкви.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 7204 про заборону Московського патріархату (МП) на території України. Документ пропонує заборонити діяльність Московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною РПЦ, зокрема Української православної церкви (УПЦ).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!