Майже 400 аптек на Львівщині відпускатимуть інсулін за електронними рецептами

1169 0
Маючи електронний рецепт, пацієнт зможе обрати будь-яку аптеку в будь-якому регіоні, щоб замовити препарат.
Фото: freepic.com

Фото: freepic.com

Від сьогодні, 1 жовтня, пацієнти зможуть отримати препарат інсулін за електронним рецептом. Кількість таких аптек зросла на Львівщині втричі, тепер 383 аптеки та аптечних пунктів відпускатимуть інсулін за електронним рецептами безоплатно або з доплатою.

Читайте також: Що зміниться для львів’ян із жовтня

Вартість інсуліну аптекам відтепер напряму відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.

«Перший електронний рецепт на інсулін пацієнту виписує лікар-ендокринолог, на основі створеного та внесеного в електронну систему охорони здоров’я плану лікування. Повторний рецепт зможе також виписати сімейний лікар. До кого звертатись за повторним електронним рецептом пацієнт обирає самостійно»,  йдеться у повідомленні пресслужби НСЗУ.

Маючи електронний рецепт пацієнт може обрати будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з НСЗУ за напрямом реімбурсації інсулінів.

Впізнати таку аптеку можна буде за наліпкою «+Інсуліни». Крім того, знайти такі аптеки допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за безкоштовним номером 16-77. 

Читайте також: Які медичні послуги мають з’явитися в Дії до 2023 року

Додамо, що з 1 жовтня програма забезпечення інсулінами перейшла до адміністрування Національної служби здоров’я України. Оскільки попередній механізм відшкодування вартості препаратів мав недоліки, то  пацієнти через брак коштів змушені були приймати менші дози препаратів інсуліну, ніж їм призначено або пропускати їх. Крім того, був обмежений доступ до лікування через невелику кількість аптек, які брали участь у програмі. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!