Майже 90 людей отруїлись чадним газом у Львові від початку року

1522 0
Чадним газом отруїлись 88 людей цього року, 30 з них – діти.
enugg.com

enugg.com

Від початку року у Львові чадним газом отруїлись 88 людей, троє осіб загинули. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Головними причинами отруєння чадним газом є недотримання правил безпеки під час користування газовими приладами, неуважність, а ще герметичність вікон і вхідних дверей.

Tvoemisto.tv нагадує, чадний газ не має запаху, є безбарвним – його неможливо відчути. Потрапляючи в кров, сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень: людина гине, як від задухи. Після двох годин перебування в приміщенні, де у повітрі міститься лише 0,1% СО, людина може втратити свідомість і померти. Втрата свідомості настає поступово та супроводжується таким знесиленням, що навіть відчувши небезпеку, людина неспроможна врятуватись. Чадний газ легший за повітря, тому піднімається вгору, але на відкритому просторі небезпека мінімальна.

«Є звичайний прилад – газосигналізатор. Він дає світлову і звукову сигналізацію, коли є витік природнього газу чи утворився чадний газ. Цей невеликий прилад може зберегти здоров’я і життя мешканців, які користуються газом. Почувши запах газу, треба одразу перекривати всі крани і телефонувати 104, відчиняти вікна-двері і виходити з приміщення», – каже начальник львівського відділення АТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Нагадаємо, у квітні цього року у Львові померла завідувачка поліклінічним відділенням лікарні Львівської залізниці Ліліана Александер. Вона та її 33-річний син загинули від чадного газу 1 квітня. А торік у квітні від отруєння чадним газом померла львівська мисткиня Оксана Бондарук.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!