Майже 90% навчальних закладів Львівщини забезпечені укриттями

1186 0
Вони можуть розпочати з вересня очне навчання.

87% навчальних закладів Львівщини забезпечені укриттями і готові розпочати навчальний процес очно з 1 вересня.  Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА за підсумками наради за участі міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета.

Керівник Головного управління ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін також додав, що на початку навчального року працівники структури будуть чергувати у закладах і надаватимуть допомогу за потреби. Окрім того, зараз працюють над пілотним проєктом у Львові та в області – класи безпеки.  Міністр доручив керівнику ДСНС у Львівській області проаналізувати зауваження щодо укриттів в розрізі області, а також забезпечити, щоб у кожній школі був закріплений офіцер з безпеки для тренування персоналу з евакуації, психологічної підготовки тощо. 

Читайте також: Без святкувань і скупчень учнів. Як у Львові розпочнуть новий навчальний рік

Додамо, що форму навчання відповідно до законодавства визначає педагогічна рада закладу спільно з батьками, які також можуть приймати індивідуально рішення щодо навчання своїх дітей. Якщо школи матимуть таких учнів, що не готові зараз відвідувати школи, то пропонують підключати таких учнів до дистанційної форми навчання в інших закладах освіти. Окрім того, за словами головного освітянина Львівщини Олега Паски, паралельно готуються до дистанційного навчання. Загалом про форми навчання можна дізнатися у матеріалі >Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, про те, яким буде новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте та дивіться у проєкті «Тема тижня».
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!