Майже половина українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії

1156 0
Водночас уважають, що вторгнення не буде – 41,4%.
фото: kurs.if.ua

фото: kurs.if.ua

49,2% українців, які взяли участь в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України. Водночас уважають, що вторгнення не буде – 41,4%. Про це свідчать результати дослідження КМІС, проведеного 13-16 грудня.

Окрім того, більшість респондентів – 57,8% – кажуть, що недостатніми є дипломатичні та оборонні зусилля влади з запобігання вторгненню Росії. Вважають зусилля достатніми – 27,1%.

39,2% респондентів також кажуть, що прийняття вимоги Путіна не приймати Україну в НАТО послабить безпеку України, оскільки лише розпалить його агресивність щодо України. Вважають, що прийняття такої вимоги посилить безпеку України, тому що послабить агресивність Путіна щодо України – 29,7%. Ще 31,1% респондентів не визначилися із своєю думкою.

Дослідження методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом опитали 1 203 дорослих людей, що мешкають у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих Криму та Донбасу. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% –  для показників, близьких до 12%, 1,4% –  для показників, близьких до 5%.

Читайте також: Національний спротив – це ми

Нагадаємо, що нещодавно усі заговорили про ймовірний напад Росії на Україну і що це може статися наприкінці січня – на початку лютого 2022 року. У листопаді Львівська міська рада розпочала переформатовувати міське управління надзвичайних ситуацій, аби воно займалося і теробороною. Також депутати закликали міського голову напрацювати комплексну програми з тероборони. Як Львів готується до потенційної загрози і чи є в міста й області можливості в організації тероборони, читайте в матеріалі.

Також Tvoeмisto.tv зробило інтерв'ю з політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну. Детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!