Майже у 100 мешканців Львівщини підозрюють новий штам «Омікрон»

5421 0
Усі зразки скерували до Києва та чекають результатів.
Фото: Anna Shvets on Pexels

Фото: Anna Shvets on Pexels

У Львівській області у післясвятковий період зросла кількість випадків коронавірусу серед населення. Зокрема, йде активне поширення нового штаму «Омікром». Про це повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Скільки у львівських лікарнях пролікували хворих із коронавірусом, і скільки з них померли

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, зі Львова та Львівщини у Центр громадського здоров’я Києва на дослідження вже відправили близько 100 зразків тестів від людей, в яких підозрюють наявність нового штаму.

«Враховуючи досвід попередніх хвиль спалаху коронавірусу, можемо стверджувати, що до зростання захворюваності провокує мутація вірусу. Скоріш за все, у значної частини зразків, які скерували, підтвердять наявність штаму «Омікрон». Цей штам вже зафіксовано в Україні, тож ми розуміємо, що чергова хвиля, яка вже розпочинається, буде спричинена саме ним», – каже Орес Чемерис.

Читайте також: У Львові прогнозують зростання кількості хворих із Сovid-19 після свят

Нагадаємо, що штам коронавірусу «Омікрон» характеризується особливою заразністю – він у 4 рази заразніший за штам Дельта. За даними ВООЗ, «Омікрон» викликає класичні симптоми коронавірусу, такі як температура, кашель і втрата нюху, лише в 50% випадках. Серед найпоширеніших проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, стомлюваність, чхання і біль в горлі. А в нового варіанту інфекції присутній ще й такий симптом, як втрата апетиту. 

Перший випадок захворювання на коронавірус штаму «Омікрон» у Львові лабораторно виявили у депутата Львівської міської ради Андріяна Гутника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!