Майже усі школи Львова мають укриття. В якому вони стані

2158 0
Усі підвальні приміщення, відведені під укриття, сухі, чисті та не захаращені.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

У 250 закладах освіти Львова, куди входять і садки, і школи, укриття є у 233. Як правило, вони облаштовані у пристосованих підвальних приміщеннях, куди в разі небезпеки можуть евакуювати дітей та вчителів. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила виконувачка обов’язків начальника управління освіти Львова Леся Васюта.

За її словами, у тих закладах, де укриттів немає, керівники мають домовленості з найближчими об’єктами, де вони є.

«Наприклад, у садку №30 підвального приміщення не має, але їхні діти у разі необхідності зможуть евакуюватись у підвальному приміщенні гімназії «Гроно», що розташоване неподалік. Це ж стосується учнів та працівників Львівської лінгвістичної гімназії. Вони зможуть скористатись укриттям на факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка», – каже вона.

Читайте також: Всі укриття Львова нанесуть на одну інтерактивну карту. Де шукати

Як зазначила освітянка, усі підвальні приміщення, відведені під укриття, сухі, чисті та незахаращені.

«Там тепло, бо проходять інженерні мережі, є вода, стоять ємкості для питної води, аптечки, засоби пожежогасіння, ліхтарі, телефони і радіозв’язок. Також є місця для сидіння та санвузли», – веде далі співрозмовниця.

Укриття у кожному навчальному закладі підписані та промарковані, як до них пройти. Усе це, як запевняє Леся Васюта, знають усі діти в школах. Приміщення може й не такі просторі, щоб усі могли вільно поміститися, але для короткотермінового перебування придатні.

Укриття у школах ретельно почали готували ще в час, коли в Україні почалася антитерористична операція. Зараз про це знову більше заговорили. Востаннє укриття у навчальних закладах управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення спільно з управлінням освіти обстежували у листопаді. Усі – в нормі.

Читайте також: Чому у Львові вимагають закрити генконсульство Росії на Костя Левицького, і що кажуть юристи

«Щороку у львівських школах проводять дні цивільного захисту. Наступного року такі дні планують провести в середині березня. Дітей вчать, що коли вони чують на уроці три тривожні дзвінки, мають організуватись, знають, які речі брати, як, з ким і куди виходити. Є навчання, коли евакуація дітей проходить на вулицю, а є й такі, що у підвальні приміщення, в укриття», – додає освітянка.

Цього року, за її словами, такі практичні заходи з дітьми проводити не планують, але на уроках учням постійно наголошують та нагадують, як правильно це робити.

Нагадаємо, що на геопорталі Львова створили інтерактивну карту, куди наносять укриття для містян у разі виникнення надзвичайної ситуації. Наразі туди нанесли уже близько 1400 адрес. Карту із нанесеними укриттями можна знайти за посиланням.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!