Політична реклама

McDonald's оштрафували за дитячі обіди

1708 0
Влада Бразилії оштрафувала на 1,8 млн доларів американську мережу ресторанів McDonald's через дитячі обіди Happy Meal, пише Reuters. На думку експертів, обіди, до складу яких входить іграшка, розвивають у дітей пристрасть до гамбургерів, смаженої картоплі та іншої нездорової їжі.

Як повідомляється, група незадоволених батьків звернулася до Асоціації із захисту споживачів в Сан-Паулу з вимогою розібратися з мережею ресторанів, яка, на їхню думку, за допомогою іграшки в обідах формує спотворені цінності.

Керівництво McDonald's вже не вперше викликає невдоволення споживачів через обіди Happy Meal. Останнім часом мережі швидкого харчування зазнали жорсткої критики фахівців з охорони здоров'я у США, - пише Mynews-in.net.

Багато експертів, зокрема, вимагали, щоб McDonald's прибрав свій головний символ - рудого клоуна Рональда Макдональда, присутність якого, на їхню думку, впливає на вибір маленьких відвідувачів ресторану, які приходять в McDonald's за порцією Happy Meal. Happy Meal вже продаються без іграшки в деяких американських містах.

Нагадаємо, наприкінці липня McDonald's під тиском кампаній з боротьби з ожирінням оголосила про швидкі зміни у складі дитячих наборів Happy Meal з метою зниження їх калорійності. У новому наборі буде вдвічі менше картоплі фрі, яку замінять фруктами чи овочами. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!