На Львівщині почали аварійні відключення світла для населення

16364 0
Віялові відключення ввели від сьогодні, 25 жовтня.
Фото: myvin.com.ua

Фото: myvin.com.ua

За інформацією «Львівобленерго», у вівторок, 25 жовтня, на Львівщині розпочали аварійні (віялові) відключення електроенергії.

Джерело: «Львівобленерго»

Читайте також: Як зберігати продукти у разі вимкнення світла. Поради

«Сьогодні з 9:20, згідно з розпорядженням головного диспетчера РДЦ Західного регіону НЕК «Укренерго», введена перша черга (група) віялових (аварійних) відключень на Львівщині для населення. Віялові відключення введені у всіх районах області та частково у Львові, орієнтовно 3% від загальної потужності», – йдеться у повідомленні.

Мешканці Львова та області наразі мають можливість перевірити інформацію у розділі «Чому немає світла» на сайті «Львівобленерго» або уточнити в кол-центрі: 0-800-30-15-68, 067-333-15-68, 050-460-15-68, 093-170-15-68, 093-170-15-68. Також інформація надійде у чат-боти Viber і Telegram.

Про час відновлення електропостачання буде повідомлено додатково за інформацією «Укренерго».

Читайте також: «Люди нас почули, але частково». В «Укренерго» розповіли, де зросло електроспоживання

Нагадаємо, на Львівщині ввели графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів.Усіх тих промислових споживачів, що внесені до графіку, повідомлили про ситуацію. Вони повинні виконати доведені обсяги зниження. Додаткова інформація розміщена за посиланням.

Володимир Зеленський провів стратегічну нараду щодо питань безпеки на об‘єктах енергопостачання, в ході якої обговорили заходи для ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України. Також президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл. Через російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру в «Укренерго» повідомили, що по всій Україні вводитимуть обмеження постачання електроенергії.  Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!