Медпрепарат «Плаквеніл» внесуть у програму «Доступні ліки»

2558 0
Але це робиться для хворих на ревматичні хвороби, а не для лікування коронавірусу.
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу, 15 квітня, має внести лікарський засіб «Плаквеніл» до переліку препаратів, що відпускаються за програмою «Доступні ліки». Про це під час щоденного брифінгу МОЗ сказав керівник міністерства Максим Степанов.

Читайте також: До протоколу лікування коронавірусу в Україні додали новий препарат

«Буде врегульовано питання по групі пацієнтів, які хворіють на ревматичні захворювання, перш за все, на системний червоний вовчак, які лікувались таким лікарським засобом, як «Плаквеніл». Після того, як в світі було оголошено, що він може допомагати у лікуванні коронавірусної хвороби, препарат просто зник з аптек», – каже Максим Степанов.

За його словами, внесення препарату у програму «Доступні ліки» дозволить відстежувати його обіг за допомогою електронних рецептів. Окрім того, каже Максим Степанов, є домовленість і виробником «Плаквенілу» – компанією Sanofi, про долаткове постачання партії цього лікарського засобу.

Щодо лікування цим препаратом коронавірусної інфекції, то, за словами Максима Степанова, це можливо лише за згоди пацієнта, адже він внесений в український протокол лікування як експериментальний препарат для комплексної терапії. Міністр зазначає, що самолікування таким засобом проводити не можна – лікування має відбуватись за алгоритмом і під наглядом медиків.

Читайте також: Учені почали тестувати дві вакцини від коронавірусу

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. Водночас Україна отримала три тисячі упаковок експериментального препарату «Плаквеніл» для лікування інфікованих коронавірусом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!